Nu är det dags att släppa loss på dansgolvet efter coronapandemins plågsamma framfart över klubbvärlden. I takt med att restriktionerna släpper flockas fler och fler danssugna på Stockholms dansgolv, och när klubbar och barer kan hålla öppet enligt ordinarie öppettider går det återigen att njuta av riktiga helkvällar. Du som går ut och roar dig ordentligt för första gången på länge gör dock klokt i att boka in en SPA-dag för trötta ben dagen därpå.

Det är en god idé att rensa kalendern för dagen efter med en heldag på Vana SPA i åtanke för dig som har tänkt ge dig ut i Stockholms nattliv. Med anledning av coronapandemins restriktioner var det ett tag sedan en danskväll kunde börja vid 18 och sluta vid 03, och självklart ska du ta igen förlorad tid på dansgolvet. Ett åttatimmars danspass är dock ingen lätt match för otränade ben, även om du tar en taxi mellan olika krogar under utekvällen.

Lyx och avkoppling

Young,Beautiful,Lady,Getting,Spa,Treatment,Isolated,On,WhiteVana Spa är beläget i Elite Palace Hotel i hjärtat av Vasastan. Även du som inte bor på hotellet har all anledning att besöka spa-avdelningen, där du i en anläggning med hög klass på estetik och arkitektur får tillgång till bland annat pool, ångbastu och jacuzzi. Inte minst massage för trötta ben, för dig som just dansat hela natten.

Precis som Expressen rapporterar kan massage exempelvis lindra träningsvärk, vilket du säkert drabbas av efter den första natten med dansgänget på länge.

Efter en helkväll på stan finns också risken att inte bara benen utan även huvudet känns trött. Även då kan en god massage vara räddningen.

”Vår studie tyder på att just mänsklig beröring med rörelse påverkar hjärnan positivt”, säger forskare Lenita Lindgren till SVT.