Alla vet hur svårt det är att sluta röka. Innan du vet ordet av står du där igen med en pyrande cigg i handen, och hälsan på spel. Men det finns lättare vägar ut ur röksuget så att du kan börja träna, dansa och leva mer som vanligt innan du blir helt rökfri.

Om du är dansare och tävlar måste du hålla dig i god form. Om du är dansare och rökare vet du hur svårt det är att hålla sig i god form. Kanske har du under lång tid funderat på att trappa ner men inte lyckats ta dig hela vägen fram. Då finns det metoder att ta till – köp vape, e-cigg eller e-cigarett här och börja vägen mot ett mer hälsosamt liv.

Detta krävs fysiskt av dig när du dansar

Dans är inte en barnlek, det fordrar enormt mycket av både kroppen och hjärnan för att klara av det. Dessutom handlar dans mycket om känslor och kan riva upp känslor du har inombords vilket kan vara på både gott och ont. Låt inte den vanliga rökningen ställa till det för dig genom att ta kraften eller musten ur dig innan du uppnått dina mål. Början till slutet på rökningen är e-cigaretter. Genom att vapea istället mår din kropp bättre eftersom den inte får i sig de vanliga gifterna som finns i ordinarie cigaretter.

Vapeing

Vapeing eller e-rökning innebär att du använder elcigaretter istället för att tända vanliga cigaretter. Elcigaretter håller länge eftersom det enda du gör är att ladda batteriet och förse ciggen med e juice – en vätska som kan inneha större eller mindre mängder nikotin. Det behöver inte ens innehålla något nikotin alls. Eftersom du själv kan bestämma nikotinmängden samt smak på e juicen, går det lättare att trappa ned på rökningen av dina andra cigaretter. Vägen till en hälsosam dansare är alltså inte långt bort. Elcigaretten kan du ta med dig var som helst i sitt lilla etui och inget slängs. Våga dumpa cigaretterna och snöra på dig dansskorna istället. Med tiden kanske du blir helt rökfri och oberoende vad gäller nikotinet.