För att bli en bra dansare behöver du kunna ta ut alla steg och rörelser ordentligt utan att begränsas av stela leder. Genom stretching och en hälsosam kost blir du smidigare och vigare vilket är en fördel både på dansgolvet och i vardagslivet.

Att dansa är en fantastisk motionsform eftersom dans förbättrar hälsan och minnet samt ger dig bättre kondition och styrka. Dansen minskar också stress och får kroppen att bli lugnare och mer avslappnad.

dansföreställningBehandla utbrändhet med dans

Detta säger Heli Ristiniemi som är fysioterapeut på en stressmottagning i Stockholm och ofta behandlar patienter som är utbrända med dansterapiformen grounding.

Det innersta och ursprungliga får titta fram i oss istället

Förbättrad smidighet med träning och kost

Både rätt kost och träning bidrar till att du får en smidig och stark kropp utan smärta eller stelhet i lederna. En hälsosam kost utan skräpmat lägger en bra grund men det finns också ytterligare några råvaror som du bör undvika eftersom de kan ge smärta i lederna. Både tomater, läsk och vissa vegetabiliska oljor antas kunna förvärra ledproblem. Genom att ge din kropp ett kvalitativt kosttillskott från Vitaepro som innehåller alla de vitaminer och mineraler som gör att dina leder fungerar optimalt får du en smidigare och tåligare kropp. Vitaproe innehåller även växtextraktet Boswellia serrata som bidrar till bekväma leder.

För att kunna bli en bra dansare krävs en bra rörlighet för att kunna ta ut dansrörelserna ordentligt. För att bli vigare bör du därför träna upp din smidighet genom att stretcha kroppen regelbundet. Tänk på att försöka undvika de vanligaste misstagen när du stretchar som till exempel att stretcha en skadad muskel eller att hoppa över uppvärmningen.