Rätt kläder, rätt skor och en väl inövad koreografi. Men hur ser det ut med hyn? På en danstävling av viktigt slag måste du se till att fresta publiken även med ditt ansikte. Läs mer här om rätt hudvård som får ditt ansikte att skina på dansgolvet.

Ett glåmigt ansikte med smårynkor och bruna fläckar sedan sommarens soliga dagar, gör sig inte rätt på ett dansgolv med stirrig och petig jury. Där måste du vara felfri i princip allt. Boka en laserbehandling via https://www.inskinity.se/behandlingstyp/laserbehandling och få bukt med en stressad hy.

par som dansarLaserbehandlingar och kemiska peelingar

Det absolut snabbaste sättet för att bli av med småskavanker i huden, är att behandla den med laser som IPL, alternativt göra en kemisk peeling på djupet. En laserbehandling kan dock kännas rejält men den förvandlar din hy till en babyhy på bara några dagar. Under behandlingen får du varma stötar som känns som ett hett gummiband. Du blir röd och flagnar några dagar. Efteråt kommer du dock att känna att allt var värt det.

Med en kemisk peeling penslas en syra på huden. Det kan sticka ett tag beroende på hur stark syran är och efter några dagar flagnar den gamla huden av. Syror som är starkast är THC och Aha. Om du har en viktig dansuppvisning är det bra om du ger ansiktet en vecka att läka innan du ger dig ut på dansgolvet eller lägger på tonvis med make-up.

Inför danstävlingen

Om du dansar på hög nivå kan det finnas ganska många sminkregler beroende på vilken dans och vilken nivå det rör sig om. Det är viktigt att du alltid lägger en bra grundton först och arbetar dig uppåt för att slippa göra om allting igen. Tänk alltid på att lägga en torr handduk ovanpå ansiktet när du drar kläder över huvudet så att sminket inte fläckar dansoutfiten.