Det sägs att skönhet kommer inifrån. Tror du att det är sant? Vi på Dirty Dancing Stockholm tror att skönhet kommer från insidan, men att det alltid går att ge lite extra boost på ditt utseende med några skönhetstrick. Bli snyggast på dansgolvet och glimra som aldrig förr med våra tips!

För det första – har du läst Skönhetsparadisets recensioner och guider? Sidan innehåller oslagbara tips för dig som vill köpa en ny foundation, testa bleka tänderna hemma och liknande. Det smarta med den sajten är att allt är gratis, så du behöver bara spana in recensionerna innan du bestämmer dig för vilken produkt som verkar passa dig bäst. Så smart!

Skönhetstips för den naturliga looken

När man dansar är det viktigt att komma ihåg att smink kan bli kladdigt att sminket kan se riktigt dassigt ut efter ett tag. Är du van vid att sminka dig mycket och lägga många lager är det därför risk att du kommer få försämrad hy om du sminkar dig för mycket inför en träning och liknande. Då är det bättre att du satsar på lite naturliga skönhetstips, till exempel hur du plockar ögonbrynen på rätt sätt. Många gör till exempel misstaget att plocka ögonbrynen för ofta, när man egentligen bara borde plocka dem var tredje vecka. Varför, undrar du? När man plockar ögonbrynen så avbryter man tillväxtcykeln för ögonbrynens hårstrån. Om du gör det på en och samma gång kommer de ha liknande tillväxtfas, och därför är det bra att känna till det. För övrigt finns det massa fler smarta och bra tips på hur du ska plocka ögonbrynen i den här guiden.

Istället för att lägga ner massa tid på att lägga foundation och puder innan träningen är det bra att tänka tvärtom: hur ska du vårda ditt ansikte före och efter träning för att inte försämra din hy? Ett tips är att tvätta ansiktet före och efter träningen, och lägg på något återfuktande. Du kan sedan smörja in ditt ansikte i apelsinsaft och vatten – det kommer stänga porerna vilket är viktigt efter du tvättat ansikte och öppnat dem.

…Och de där skönhetstipsen som inte är så naturliga

Men allt handlar ju inte alltid om att se naturlig ut. Ett bra exempel på det är vår 10-talets helt sjukliga vurm för färgat hår. Rosa, turkos, grön, vitt – you name it. Även naglarna har fått sig en rejäl dos färg de senaste decenniet och alla sitter hemma med sina egna kit för att ägna hela kvällen åt mini-manikyr. Innan du gör det – läs

hur man gör! Det är viktigt att göra det på rätt sätt, annars kommer det bara sluta med att du får sitta och gnugga bort allt med nagellacksborttagning.

Sist av allt: när du är ute på dansgolvet vill du skimra och vara pigg. Det är ett tråkigt tips, men allt blir bättre bara du dricker lite vatten! Försök sprida ut det under dagen så att du inte bara hetsdricker ikapp den där litern du borde få i dig varje dag.